Podrum Aleksić

nazad Nazad na sajt vinarije Aleksic
februar 25th, 2014

Decanter za lepe Vranjanke!

sites rencontres femmes veuves

site rencontre entre armeniens Podrum vina Aleksić iz Vranja, zasad sa predznakom autsajdera u prvoj srpskoj vinskoj ligi, osvojio je za svoja vina Kardaš i Arno dve bronzane medalje na prestižnom Decanter ocenjivanju u Londonu. U isto vreme stigla je i vest da su na go The Balkans International Wine Competition 2013 u Sofiji dobili srebro za Arno, dok je njihov polusuvi chardonnay Bonaca osvojio bronzu! Još kad vam kažemo da ovu divnu vinsku priču pričaju isključivo lepa ženska usta, sve lagano prelazi u originalnu vinsku bajku sa nadnaslovom – „Moćne vinske žene Srbije“!

sites de rencontre lovoo

source link Kad smo odlučili da na svečanom otvaranju tradicionalnog internacionalnog beogradskog muzičkog festivala follow url Ring Ring, pred brojnim gostima i VIP zvanicama, predstavimo Podrum vina Aleksić iz Vranja, kao da smo predosetili da na scenu stupaju i neke nove zvezde, ali ne muzičke, već vinske. Posle samo nekoliko dana, to se pokazalo aposlutno ispravnim osećajem.

northern rivers dating Tri i po žene nisu nova superhit američka TV serija, već sve i svja u produkciji Podruma vina Aleksić iz Vranja. Sestre Maja, Dragana i Marija suvlasnice su vinarije kapaciteta od 300.000 litara, sa godišnjom proizvodnjom upola tolikom, dok je Jelena Živanović na čelu tehnološko-enološkog dela priče.

click Na početku da razjasnimo zašto baš „tri i po žene“. Niame, najmlađa Marija još pohađa osnovnu školu i tek za nekoliko godina pridružiće se ovom ženskom upravnom odboru kao četvrti musketar. Musketarka, pardon!

http://unikeld.nu/?ioweo=futures-sistema-binario&0e2=6b

source url Do skoro, za Podrum vina Aleksić se uglavnom malo znalo, ali:

- Bili smo prisutni na vinskoj sceni, ali ne tako agresivno. Imali smo muškarce koji su nam pomagali, ali smo ih izbacile jer smo shvatile da su žene ovde dominantnije i da treba da vode posao – jasna je i glasna Dragana, udata Janjić, po struci ekonomista.

A u svom novom razvojnom konceptu, ove dame hitro guraju napred, iz dana u dan. Promocija rozea Barbara upravo se odigrava u beogradskim vinotekama.

- Barbara je tipičan ženski roze, vino za sve žene. Dugo smo tražili pravo ime, a jednog našeg kolegu je inspirisala neka Barbara, pa nam se učinilo kao pravi izbor. To je kupaža muskat hamburga i kaberne sovinjona, specifičan, letnji, pitak, lepršav roze. Pravo i potpuno letnje osveženje, esencija jagode – najavljuje Maja Aleksić, tehnolog koji tek razmišlja da krene da se bavi tehnologijom.

site rencontre edarling avis Prava cena
- Jedna od naših osnovnih strateških odrednica je da naša vina imaju odgovarajući odnos cene i kvaliteta, da ono što platite, to stvarno i dobijete – objašnjavaju sestre Aleksić.

Vinarija je 2005. godine krenula sa registrovanom proizvodnjom, a pre toga su proizvodili, onako, više za sebe. Vinogradi su u kooperaciji iz Vlasotinca i okoline Vranja, a nešto malo sirovine dolazi iz Makedonije. Barbara će biti deveta etiketa u portfoliu. Sve je počelo od kaberne sovinjona Kardaš i belog sovinjona Arno, upravo s vinima koja su se okitila na Decanteru. Potom slede tamjanika Žuti cvet, Sevdah, kao zanimljiva kupaža smederevke, šardonea i sovinjona, šardone Bonaca, ali i barikirana Limited verzija istog imena.

Jelena potvrđuje da su devojke pune samopouzdanja. Šalju se uzorci na AWC u Beč i Mundus Vini (Nemačka), očekuju još značajnih priznanja…

- Žao mi je što nismo Bonacu i Bonacu barrique poslale na Chardonnay du Monde. Zakasnile smo i na IWC i IWSC, ali ćemo sledeće godine sigurno učestvovati sa našim vinima na brojnim svetskim ocenjivanjima – tvrdi Jelena.

Kako reaguje na osvojene medalje?

- Jako sam ponosna i nadam se da će biti još sjajnih rezultata koji dolaze kao potvrda pre svega znanja, ali i posvećenosti i ljubavi prema vinu. Berba 2012 je bila veliki izazov, kako za mene kao mladog enologa, tako i za Draganu, Maju i ceo tim Vinarije Aleksić. Osećam se izuzetno. Uspesi ovih vina na ocenjivanjima su rezultat višegodišnjeg truda i rada i pokazalo se ispravnim što sam došla u Vranje da probam i vidim koliko samostalno, kao enolog, mogu da postignem u ovom poslu.

http://vitm.com/thQ7M4-7w2T2yQ1c8u5Q8_7S8X7o 2074/ LJUBAV I STRAST
Od dolaska Jelene Živanović više ništa nije isto u Podrumu vina Aleksić, pa ni u bocama. Jelena je rođena 24. septembra 1982. godine u Aranđelovcu. Diplomirala je biohemijsko inženjerstvo sa biotehnologijom na Tehnološko metalurškom fakultetu u Beogradu 2008. godine, kada je polako počela da ulazi u svet vinarstva kroz posao u jednoj od najpoznatijih srpskih vinarija. Sarađujući sa svetski priznatim enolozima prepoznala ljubav i strast koju pravi vinar može da oseti prema ovom poslu. To ju je i vodilo dalje. Nakon četiri prerade, od januara 2012. prelazi u Podrum vina Aleksić, gde radi na stvaranju novih vina.
Nagrađeni Arno 2012 je vino sa njenim potpisom, dok je kod Kardaša 2011 učestvovala u kupaži, doradi, punjenju.

Da li to dolazi vreme kada će žene zavladati vinskom scenom i mogu li se one meriti sa muškarcima u tom poslu?

- Sve više žena pije vino, ali je i sve više ženskih imena u svetu proizvodnje. Drago mi je što je to tako i, iako smo u manjini, ipak nižemo rezultate. Uz Đurđu Katić, Ivanu Šijački i još neka manje znana imena, drago mi je što sam deo tog tima. I neka vas ne čudi što smo uspešne, jer vino traži tu posebnu žensku emotivnu notu. Mislim da je sve u vezi vina kod žena nekako izraženije, jer one imaju nežnija čula koje vino zahteva. Verujem da ćemo vremenom biti jednako uspešne kao muškarci, ali jedno treba znati: baviti se vinarstvom je izuzetno težak i zahtevan posao, kojem je potrebno u potpunosti da se predate kako biste uspeli. Muškarci imaju inicijalnu prednost ali, ako to do sada i nismo uradile, sad pokazujemo da imamo cilj i probaćemo da ga premašimo.

Izvor: vino.rs

Leave a Response