Podrum Aleksić

nazad Nazad na sajt vinarije Aleksic
jun 8th, 2014

Napravi svoju etiketu

binaire opties ja of nee Vino je izraz karaktera jednog podneblja. Tradicije. Filozofije jednog naroda, jednog čoveka. Izraz jedne filozofije. Ko zna vino taj zna filozofiju zivota. Ko ima svoje vino taj zna mnogo više…

مكتبة الكترونية مجانية Danas imate priliku da imate svoje lično vino! U samo nekoliko koraka.

Ajay jain's ratio trading option strategy risk Imate ideju?

Tadalafil Oral Strip Mi ćemo je realizovati za vas.

http://srecna.si/?topor=bin%C3%A4re-optionen-mit-paypal&a2d=70 binäre optionen mit paypal Nemate ideju ali imate potrebu za vinom?

investire in opzioni come funziona Stojimo vam na raspolaganju.

binary options strategy Potreban vam je specijalan poklon?

tastylia Mi imamo ideju za vas!

binaire opties kbc Ovako je to izgledalo.

binära optioner 60 sekunder strategi
-

-

buy Requip without rx -

trading forex binario

binäre optionen ohne risiko -

buy tastylia oral strips online no prescription

köpa Viagra snabb leverans -

Rispondi Elimina Anonimo 16 febbraio 2016 11:55 Buonasera Francesco sono un ragazzo di 32 anni e ti scrivo perchè su Youtube ho trovato i tuoi video dove proponi il metodo dell'alternanza dei colori che poi però come tu stesso dici in un altro video o post,non ricordo, lo stesso metodo funziona finchè non incappi nella sequenza sbagliata. www iqoption login Vi è già una buona comprensione dell esistenza di cambiamenti ciclici nel mercato, ma i loro parametri cambiano continuamente. Na vama je samo da nam se javite!
maja@podrumaleksic.rs
+38162/8800930 Maja

februar 25th, 2014

Dragana i Maja Aleksić: Ženska snaga iz Vranja

Hrabrost, mudrost, mladalački optimizam i energija ili kvalitet, teško je precizno odrediti formulu uspeha vranjanske vinarije Aleksić koja sa svakog takmičenja donese onoliko medalja, koliko je etiketa poslato. Za sada, slučaj vino Aleksić je bez presedana…

Sa sestrama Aleksić, Draganom i Majom, susreli smo se u Beogradu u nameri da bacimo malo novog svetla na tajnu njihovog uspeha. Usput su nam otkrile da je u toku redizajn etiketa, da aktivno rade na organizovanju škole vina, te da probleme rešavaju u hodu. Nema se vremena…

A jedan od aktuelnih problema je i onaj sa uzorcima njihovih vina poslatim za Decanterovo IWC nadmetanja u Londonu koji putuju već punih mesec dana!

- Uzorci koje smo poslale u Hrvatsku, gde je špediterski centar, nekako su „odlutali“ preko Nemačke, te na kraju stigli u Hrvatsku ali oštećeni. I to za tri nedelje, umesto za tri dana! Sada je pitanje da li ćemo uspeti nove da pošaljemo u London na vreme – pričaju sestre, uz enologa Jelenu Živanović najodgovornije za impozantne uspehe najveće vinarije sa juga Srbije.

Činjenice o vinariji Aleksić uglavnom su poznate. Početak rada vezan je za 2006. godinu, ali brzometni put uspeha jedva da je zaokružio jednu ipo sezonu. Recimo, od kad su devojke sve preuzele u svoje ruke. I ne zaustavljaju se.

Koliko nam je poznato, kapacitet vinarije je 300.000 litara…

Dragana: Jeste, a dosadašnju prozvodnju od 150.000 litara povečali smo ove godine za 20 %. Hrabro i optimistično sa naše strane! Videćemo rezultate. Trenutno ostaje devet etiketa, ali u oktobru stižu još dva crvena vina u koja smo uložili puno znanja i truda i u njih polažemo velike nade.
Maja: To su kaberne sovinjon Kardaš Limited, ali i vranac, berba 2011, čiji naziv nećemo otkriti još uvek.

Trud se isplatio, Dragana Aleksić

Dok se mnogi žale na opšte stanje, vi povećavate proizvodnju.

Dragana: Ako pogledamo godinu za nama, sav trud koji smo uložili se isplatio. Ceo tim, ceo naš lanac, sastavljen je od pojedinačnih karika, gde jedni bez drugih ne funkcionišemo. Puno mladih ljudi je uključeno u rad vinarije i mislim da je upravo ta mladalačka energija njena pokretačka snaga.

Maja: Pored brojnih priznanja koje smo dobili iz zemlje i inostranstva, kao šlag na tortu je došlo priznanje grada Vranja za doprinos na afirmaciji i promovisanju grada. I sve to u trenutku kad je grad dobio novi grb, na kome se kao jedan od simbola nalaze dva grozda.

NOSTALGIJA
Na tržištu se ovih dana pojavila i Nostalgija, kupaža kabernea, merloa i vranca. To je vino koje je promenom pravilnika o deklarisanju moralo da promeni svoj identitet. Kao što je ime identitet svakog od nas, tako je i kod vina. Nije lako dati vinu novi identitet, kao ni čoveku. A suština je naći rešenje kako da ga tržište prihvati. Konačno, posle godinu dana, vino je dobilo novo ime. Nostalgija je na etiketi sastavljena od reči koje izazivaju nostalgičnost: asocira na porodicu, detinjstvo, mir, sreću, pa onda ljubav, osmeh, poljubac… Mislim da će ljudi lepo prihvatiti novi naziv, jer u svakom od nas se krije doza nostalgičnosti.

A gde u Vranju ima vinograda?

Maja: Nažalost, skoro svi zasadi su iskrčeni i zamenjeni jednogodišnjim kulturama. Ipak, nadam se da će ljudi prepoznati potencijal ovog područja i da će vinogradarstvo doživeti renesansu.

Šta se sve promenilo u ove poslednje dve godine?

Dragana: Vinarija je u tehnološkom, marketinškom i inovativnom smislu napravila veliki iskorak. Prate se savremeneni pravci u proizvodnji visokokvalitetnih vina, a sa druge strane tehnički smo potpuno opremljeni i možemo da odgovorimo svim zahtevima savremenog vinarstva. U tom pogledu smo i inovativni, što nam daje mogućnost da proizvodimo izvrsna vina prepoznatljivog kvaliteta. Veliki zaokret je napravljen i u marketinškom smislu, a rezultat tog rada očekujemo u narednom periodu. Mnogo smo dobili i zapošljavanjem mladih kadrova, jer mladost prepoznaje prednost uvođenja standarda u procesu proizvodnje i rada same vinarije, i to kako uvođenja standarda bezbednosti proizvoda, tako i uvođenja standarda za optimizaciju svih procesa poslovanja.

Stvaraćemo vina prepoznatljivog kvaliteta, Maja Aleksić

Vrlo ste uspešni na svim ocenjivanjima. U Beogradu ste na Velikom testu najboljih vina Srbije 2013 takođe uzeli dve medalje, srebro i bronzu. Koliko su vam bitna ta ocenjivanja?

Dragana: Drago nam je da u Srbiji postoji ocenjivanje vina kao VTV i to treba bezrezervno podržati. Ali, i totalno definisati neke stvari. Svaki početak je težak i ono nešto što fali u odnosu na svetska takmičenja, a to je ono čemu težimo, jeste pravilnik u kojem jasno stoji koje se vino može nadmetati! Da ne moram ja da zovem i pitam da li mogu da pošaljem vino koje nije na tržištu, već da lepo stoji: ocenjuje se vino koje je na tržištu i proizvedeno u minimalnoj količini od toliko i toliko hiljada boca! Nije nam bilo pravo jer nam nije bilo dozvoljeno da se takmiči naše vino koje nije na tržištu, a baš smo hteli da vidimo gde se nalazi po misljenju žirija.

ROZE IZNENAĐENJA
Pored već dobro poznate Barbare, još jedan roze upravo se sprema da izađe iz vinarije Aleksić. Reč je o čitavoj liniji pristupačnijih vina (oko 350 dinara), ali ovaj roze će biti suv, od sorte pino noar. Prošlogodišnji je bio od kabernea, a ideja je da se u proizvodnji svake godine koristi neka druga, nova sorta.

Kako vam se konačno čini, sve te promene, problemi, da li se osećate pobednički i kako vidite vinariju Aleksić za dvadeset godina?

Maja: Problema ima svuda i svakodnevno, ali uspeh naše vinarije je dokaz da se nosimo sa njima i uspevamo da ih uklonimo. Ženska energija je pokretačka mašina koja će iz godine u godinu beležiti sve veći uspeh. Stvaraćemo vina prepoznatljivog kvaliteta i ukusa. I to ne samo u Srbiji, već i van njenih granica. Do te prepoznatljivosti ćemo doći daljim usavršavanjem i unapređivanjem tehnologije, a i obnovom i oplemenjivanjem samih vinograda. Sve ove zacrtane planove ćemo na dvadesetogodišnjici vinarije proslaviti i jednim penušavcem, što takođe spada u jedan od planova za budućnost.

februar 25th, 2014

Decanter za lepe Vranjanke!

Podrum vina Aleksić iz Vranja, zasad sa predznakom autsajdera u prvoj srpskoj vinskoj ligi, osvojio je za svoja vina Kardaš i Arno dve bronzane medalje na prestižnom Decanter ocenjivanju u Londonu. U isto vreme stigla je i vest da su na The Balkans International Wine Competition 2013 u Sofiji dobili srebro za Arno, dok je njihov polusuvi chardonnay Bonaca osvojio bronzu! Još kad vam kažemo da ovu divnu vinsku priču pričaju isključivo lepa ženska usta, sve lagano prelazi u originalnu vinsku bajku sa nadnaslovom – „Moćne vinske žene Srbije“!

Kad smo odlučili da na svečanom otvaranju tradicionalnog internacionalnog beogradskog muzičkog festivala Ring Ring, pred brojnim gostima i VIP zvanicama, predstavimo Podrum vina Aleksić iz Vranja, kao da smo predosetili da na scenu stupaju i neke nove zvezde, ali ne muzičke, već vinske. Posle samo nekoliko dana, to se pokazalo aposlutno ispravnim osećajem.

Tri i po žene nisu nova superhit američka TV serija, već sve i svja u produkciji Podruma vina Aleksić iz Vranja. Sestre Maja, Dragana i Marija suvlasnice su vinarije kapaciteta od 300.000 litara, sa godišnjom proizvodnjom upola tolikom, dok je Jelena Živanović na čelu tehnološko-enološkog dela priče.

Na početku da razjasnimo zašto baš „tri i po žene“. Niame, najmlađa Marija još pohađa osnovnu školu i tek za nekoliko godina pridružiće se ovom ženskom upravnom odboru kao četvrti musketar. Musketarka, pardon!

Do skoro, za Podrum vina Aleksić se uglavnom malo znalo, ali:

- Bili smo prisutni na vinskoj sceni, ali ne tako agresivno. Imali smo muškarce koji su nam pomagali, ali smo ih izbacile jer smo shvatile da su žene ovde dominantnije i da treba da vode posao – jasna je i glasna Dragana, udata Janjić, po struci ekonomista.

A u svom novom razvojnom konceptu, ove dame hitro guraju napred, iz dana u dan. Promocija rozea Barbara upravo se odigrava u beogradskim vinotekama.

- Barbara je tipičan ženski roze, vino za sve žene. Dugo smo tražili pravo ime, a jednog našeg kolegu je inspirisala neka Barbara, pa nam se učinilo kao pravi izbor. To je kupaža muskat hamburga i kaberne sovinjona, specifičan, letnji, pitak, lepršav roze. Pravo i potpuno letnje osveženje, esencija jagode – najavljuje Maja Aleksić, tehnolog koji tek razmišlja da krene da se bavi tehnologijom.

Prava cena
- Jedna od naših osnovnih strateških odrednica je da naša vina imaju odgovarajući odnos cene i kvaliteta, da ono što platite, to stvarno i dobijete – objašnjavaju sestre Aleksić.

Vinarija je 2005. godine krenula sa registrovanom proizvodnjom, a pre toga su proizvodili, onako, više za sebe. Vinogradi su u kooperaciji iz Vlasotinca i okoline Vranja, a nešto malo sirovine dolazi iz Makedonije. Barbara će biti deveta etiketa u portfoliu. Sve je počelo od kaberne sovinjona Kardaš i belog sovinjona Arno, upravo s vinima koja su se okitila na Decanteru. Potom slede tamjanika Žuti cvet, Sevdah, kao zanimljiva kupaža smederevke, šardonea i sovinjona, šardone Bonaca, ali i barikirana Limited verzija istog imena.

Jelena potvrđuje da su devojke pune samopouzdanja. Šalju se uzorci na AWC u Beč i Mundus Vini (Nemačka), očekuju još značajnih priznanja…

- Žao mi je što nismo Bonacu i Bonacu barrique poslale na Chardonnay du Monde. Zakasnile smo i na IWC i IWSC, ali ćemo sledeće godine sigurno učestvovati sa našim vinima na brojnim svetskim ocenjivanjima – tvrdi Jelena.

Kako reaguje na osvojene medalje?

- Jako sam ponosna i nadam se da će biti još sjajnih rezultata koji dolaze kao potvrda pre svega znanja, ali i posvećenosti i ljubavi prema vinu. Berba 2012 je bila veliki izazov, kako za mene kao mladog enologa, tako i za Draganu, Maju i ceo tim Vinarije Aleksić. Osećam se izuzetno. Uspesi ovih vina na ocenjivanjima su rezultat višegodišnjeg truda i rada i pokazalo se ispravnim što sam došla u Vranje da probam i vidim koliko samostalno, kao enolog, mogu da postignem u ovom poslu.

LJUBAV I STRAST
Od dolaska Jelene Živanović više ništa nije isto u Podrumu vina Aleksić, pa ni u bocama. Jelena je rođena 24. septembra 1982. godine u Aranđelovcu. Diplomirala je biohemijsko inženjerstvo sa biotehnologijom na Tehnološko metalurškom fakultetu u Beogradu 2008. godine, kada je polako počela da ulazi u svet vinarstva kroz posao u jednoj od najpoznatijih srpskih vinarija. Sarađujući sa svetski priznatim enolozima prepoznala ljubav i strast koju pravi vinar može da oseti prema ovom poslu. To ju je i vodilo dalje. Nakon četiri prerade, od januara 2012. prelazi u Podrum vina Aleksić, gde radi na stvaranju novih vina.
Nagrađeni Arno 2012 je vino sa njenim potpisom, dok je kod Kardaša 2011 učestvovala u kupaži, doradi, punjenju.

Da li to dolazi vreme kada će žene zavladati vinskom scenom i mogu li se one meriti sa muškarcima u tom poslu?

- Sve više žena pije vino, ali je i sve više ženskih imena u svetu proizvodnje. Drago mi je što je to tako i, iako smo u manjini, ipak nižemo rezultate. Uz Đurđu Katić, Ivanu Šijački i još neka manje znana imena, drago mi je što sam deo tog tima. I neka vas ne čudi što smo uspešne, jer vino traži tu posebnu žensku emotivnu notu. Mislim da je sve u vezi vina kod žena nekako izraženije, jer one imaju nežnija čula koje vino zahteva. Verujem da ćemo vremenom biti jednako uspešne kao muškarci, ali jedno treba znati: baviti se vinarstvom je izuzetno težak i zahtevan posao, kojem je potrebno u potpunosti da se predate kako biste uspeli. Muškarci imaju inicijalnu prednost ali, ako to do sada i nismo uradile, sad pokazujemo da imamo cilj i probaćemo da ga premašimo.

Izvor: vino.rs

decembar 22nd, 2013

Škola vina u vinariji Aleksić

Nakon velikog broja upita i inicijative od strane ljubitelja vina iz Niša, Leskovca i Vranja, početkom decembra 2013. održano je prvo predavanje na temu kulture vina u Vinariji Aleksić iz Vranja.

Predavanje je održala potpredsednica SERSA Đurđa Katić, tehnolog i višestruki prvak Srbije na takmičenjima za najboljeg somelijera Srbije i stalni predavač na profesionalnoj obuci za somelijere u Beogradu.

O načinu života sa vinom, mitovima o vinu i ukorenjenim zabludama slušalo je 25 ljubitelja vina sa juga Srbije. Saznali su i kako se vino pravilno servira i kako se testira, te kako se slaže sa hranom, koje kombinacije su dobre, a koje tek prosečne. Za vežbe degustacije najbolji kandidati su bili Žuti cvet, Barbara i Kardaš, dok za slaganje sa hranom Bonaca, Bonaca Limited i arhivski Kardaš 2007.

Polaznici Škole vina vinarije „Aleksić“

Ovo predavanje privuklo je veliku pažnju i već je u najavi drugi korak na ovom putu kroz svet vina na koji su prisutni na predavanju pošli zahvaljujući organizaciji sestara Aleksić koje planiraju da svoju vinariju i u budučnosti iskoriste kako bi u južnim krajevima Srbije vratili vinsku kultutru tamo gde joj je zapravo mesto.

Izvor: vino.rs

oktobar 17th, 2013

Vranje: Tri sestre prave vino

opcje binarne iq option Tri sestre sa juga Srbije, uz podršku roditelja, odlučile da započnu proizvodnju koja nije tipično ženska. Za Draganu Janjić, Maju i Mariju Aleksić svi imaju reči hvale

KADA je 2005. godine u Vranju osnovana vinarija „Aleksić“, niko nije ni slutio da će tri mlade devojke uspeti da naprave brend ovog grada i da svojim vinima na najbolji način, i to širom sveta, predstave jug Srbije. Sestre Draganu Janjić (28), Maju (25) i Mariju (15) Aleksić na prvi pogled ljudi doživljavaju kao manekenke, ali se ubrzo, u razgovoru sa njima, može shvatiti da je reč o vrednim i ambicioznim mladim osobama koje su svu energiju usmerile na proizvodnju vina.

Ova mlada i kako je u šali zovu „ženska“ vinarija je 2009. prvi put plasirala vino na tržište. Najstarija sestra Dragana Janjić objašnjava da je dalmatinsko poreklo njihove majke odigralo važnu ulogu u odabiru posla kojim će se baviti.

- Ljubav prema ovom poslu i prema vinu je donela naša majka Nada, poreklom iz Dalmacije. Za njih je u Dalmaciji bilo neshvatljivo da nemaju svoje domaće vino, makar samo jedno burence – priča Dragana. – Posle rata, dolaskom našeg dede Ilije u Vranje, počeli su i moji roditelji sa „garažnom“ proizvodnjom vina, što je nezvanični početak naše priče. Svake godine se proizvodilo sve više vina da bismo, na nagovor prijatelja, osnovali porodičnu vinariju.

Upravo tim prijateljima, koji su im bili najveća podrška, posvetile su vino „kardaš“, prvo koje je izašlo iz njihove vinarije. „Kardaš“ je reč turkog porekla koja znači prijatelj, drug, pobratim.

STIGLA I PRIZNANJA
PRVO svetsko zlato za kvalitet vina stiglo im je iz Beča za vino „bonaca limited“. Novo roze vino „barbara“ osvojilo je srebrnu medalju. Vinarija Aleksić osvojila je priznanja i u Londonu gde je bronza pripala vinima „kardaš„ i „arno“. Tu je i srebrna medalja iz Sofije za „arno“ i bronzana medalja za vino „bonacu“. – Ovo je prva godina da smo slali vina na ocenjivanje, i veoma nam je drago da su sva poslata dobila nagrade – kaže Dragana Janjić.

Mlade preduzetnice, koje su u gradu poznatom po Koštani i Bori Stankoviću, iz milošte prozvali „savremenim boginjama vina“ kažu da je njihovo odrastanje i sazrevanje pratio i rast proizvodnje vina. Zato je za njih bilo sasvim prirodno da ne prekidaju tradiciju porodičnog biznisa.

- Uživamo u ovom poslu, u iščekivanju novih berbi i neizvesnostima koje ovakav biznis donosi. Sada je kraj nas i žena bez koje naša vina ne bi bila tako kvalitetna – tehnolog Jelena Živanović. Ona vinima daje karakter, senzualnost i dušu – objašnjava Dragana. – Svoje znanje i iskustvo pretače u bocu, trudi se da svako vino postane jedinstveni spoj ljubavi, zemlje i sunca, tako da njeno prisustvo još više doprinosi uspehu jedine „ženske“ vinarije u Srbiji i jedne od retkih na Balkanu.

- Dobra strana svega je da ih neverica natera da probaju vina koja prave žene i, naravno, da im se svako vino odmah dopadne – primećuje Maja Aleksić. – Imamo ambiciozne planove ne samo za sopstvena vina i unapređenje proizvodnje, već i za razvoj kraja u kojem živimo i radimo.

Glava porodice, Dragan Aleksić, važi za jednog od najuglednijih biznismena na jugu Srbije. Ponosan je na svoje ćerke i često ume da kaže „da ih je samo usmerio na posao“ i da je svaki njihov uspeh rezultat velikog rada. – Saveti koje nam otac daje su zlata vredni – slažu se sestre Aleksić.

Izvor: Večernje Novosti
Autor: Jelena Stojković

septembar 24th, 2013

Vinarke iz Suvog Dola

U vranjskom kraju, od vinove loze nekad je živelo mnogo porodica, danas je malo onih koji imaju vinograde i proizvode vino. Tradicija se polako obnavlja, a najmlađa vinarija u Suvom Dolu posebna je i po tome što je vode žene – tri sestre.

Vranjsku kotlinu odlikuje idealna klima za gajenje vinove loze, odgovarajući broj sunčanih sati i svež vazduh.

Više detalja i video prilog pogledajte na stranici RTS.rs

septembar 23rd, 2013

Vinarija „Aleksić“ za prave ljubitelje vina

Vinarija „Aleksić“ je ove subote, 21. septembra, okupila svoje prijatelje i ljubitelje vina kako bi sa njima obeležila ovogodišnju berbu.

Svi posetioci su uživali u novom ambijentu degustacione sale, koja je tada svečano otvorena. Pored degustacione sale otvorena je i barik sala sa novom bankom vina.

Još jedan povod za slavlje su svakako nagrade, za koje se saznalo neposredno pred ovaj događaj. Prvo svetsko zlato u vinariju stiglo je za Bonacu Limited (Chardonnay barique), i ništa menje sjajnije srebro za rose Barbaru (kupaža Muskat Hamburg & Cabernet Sauvignon) iz Beča sa AWC-a.

U vinariji naglašavaju da će se truditi da ovo obeležavanje berbe postane tradicionalno na jugu Srbije, kojim bi se obnovila vinarska tradicija i ispisao novi vinski put.

Izvor: južnevesti.com